Despre noi
Cine suntem?
Aș fi vrut să încep cu „suntem o echipă tânără care…”
Nu voi începe așa, nu pentru că ar fi un șablon ci pentru că din păcate nu mai suntem o echipă atît de tânără pe cât de mult ne-am dori. Însă odată cu anii, am acumulat multă experiență în activitatea pe care o desfășurăm, astfel că, cel puțin pentru client asta ar trebui să fie un motiv să aleagă colaborarea cu noi…
Suntem pe piața de profil din 2012, când, din experiența proiectării câtorva grădini pentru prieteni, s-a conturat ideea cât și necesitatea de a transforma un hobby , într-o afacere. De regulă, atunci când le pui pe ambele în aceeași ecuație și mai adugi pasiune, lucrurile merg bine.
Aș minimaliza dacă aș spune că acest hobby a venit cu o inspirație de moment căreia îi datorez concretizarea unor proiecte, pentru că lucrurile nu au stat chiar așa. Am ca bază, o vastă experiență de silvicultor, asta însemnând un liceu de specialitate , facultatea de silvicultură, care au pus acolo unde trebuie cunoștințe aprofundate de morfologia și fiziologia plantei, botanică sistematică, dendrologie, fitopatologie, entomologie, meteorolgie, pedologie, împăduriri, topografie, cadastru și nu în ultimul rând, spații verzi.
Pe măsură ce am realizat însă că profilul meu profesional de inginer silvic se suprapune doar parțial cu cel al unui designer de grădini, am înțeles că trebuie să-mi completez cunoștințele cu noțiuni noi. Astfel, am parcurs o serie de etape de pregătire și formare care m-au condus la:
- Calitatea de membru al Society of Garden Designers din Marea Britanie, o recunoaștere a dedicării mele pentru excelență în design peisagistic.
- Studii la Academia Britanică de Design de Grădină din Londra, unde am aprofundat tehnici și concepte moderne de design.
- Masterand în Amenajări Peisagistice Urbane și Teritoriale la Facultatea de Horticultură din Iași, pentru a putea aborda proiecte complexe cu o viziune contemporană.
- Un curs special de Proiectare a Grădinilor Mici cu Annie Guilfoyle, director de design la KLC School of Design , cu sediul la Hampton Court Palace.
Pe lângă studiile formale, mi-am extins constant expertiza prin studii individuale, utilizând cărți și resurse de specialitate, sau chiar contacte -majoritatea din Marea Britanie, pentru a fi mereu la curent cu tendințele internaționale. Cred că acest parcurs educațional, completat de o vastă experiență practică, oferă asupra o viziune a designului peisagistic, oferind garanția oricărui client că fiecare proiect realizat este funcțional, estetic și sustenabil.
Aceste etape de pregătire mi-au permis să îmi diversific și să consolidez competențele, oferind acum soluții inovatoare și personalizate pentru fiecare proiect peisagistic pe care îl realizez.
Și pentru că în această secțiune este vorba despre “noi”, trebuie să spun ceva și despre restul echipei. Nu suntem foarte mulți dar suficient de mulți și de specializați pentru a duce la capăt lucrările contractate, pentru executarea lucrărilor în termenele stabilite și la standarde de calitate și estetică deosebită.
Cu alte cuvinte suntem o echipă care asigură implementarea unui proiect după principiul „design & build” (care este un concept de livrare la cheie a proiectului în care lucrăm sub un singur contract cu beneficiarul proiectului pentru a furniza servicii de proiectare și construcție, un flux unificat de lucru de la conceptul inițial până la finalizare).
Suntem în formula completā chiar de la început, iar colaborarea și munca în echipă simplifica procesul proiectant – constructor, fiind uniți în fiecare proiect, astfel că putem oferi servicii integrale pentru a finaliza rapid și cu succes un proiect.
Suntem eficienți din punct de vedere al costurilor și putem administra mai ușor elementele neprevăzute ce pot aduce costuri suplimentare.
Dacă simți că e timpul să transformați spațiul vostru exterior într-un loc deosebit, aș fi bucuros să colaborăm pentru a crea împreună un refugiu care să vă aducă bucurie și liniște.
- https://adelaparvu.com/2014/06/23/gradina-frumoasa-in-focsani-a-iesit-bine-pentru-ca-a-fost-proiectata-cum-trebuie/
- https://www.vrancea24.ro/foto-gradina-unei-familii-din-focsani-exemplu-de-bun-gust-si-rafinament/
- https://lovedeco.ro/cum-se-pune-gazonul-gradina-specialist/
- https://adelaparvu.com/2019/08/06/ce-tip-de-pavaje-alegi-pentru-gradina/
- https://invrancea.ro/servicii-de-proiectare-si-amenajare-gradini-in-vrancea/
- https://youtu.be/sOH8eTilLa0?si=r5A1WzMVEHdYxvp9
- https://www.youtube.com/watch?v=cYrxWDOYHrw&ab_channel=AdelaParvu
- https://adelaparvu.com/2023/03/13/aplicatiile-otelului-corten-in-gradina/