Proiectare și amenajare

Soluții complete pentru grădina ta!

Proiectarea grădinii

Amenajarea peisagistică combină elemente de artă și știință pentru a crea o extensie a casei, funcțională și plăcută din punct de vedere estetic.

Un scop initial al designului peisagistic este de a include elementele de arhitectura (casă sau clădire) în mediul natural înconjurător. Beneficiile unui sistem organizat în elaborarea unui design peisagistic sunt extraordinare. Ca și în cazul majorității demersurilor, nivelul de eficiență în raport cu timpul investit este mult sporit cu o abordare organizată.

Planul de bătaie pentru proiectantul peisagist ar trebui urmează în general următoarea secvență de pași:

01.

Elaborarea unui plan al parcelei

Este obligatoriu  ca anumite aspecte ale designului să fie pusă la scară pe hârtie. Proiectantul concepe grădina cu ajutorul unor desene sau schițe  știind că poate să facă greșeli pe hârtie dar nu pe terenul de amenajare.

Planul  parcelar cuprinde:

  • amplasamentul exact al casei pe lot;
  • amplasarea exactă a lotului și a casei cu amplasarea ferestrelor și ușilor;
  • aleele existente.
02.

Efectuarea unei analize a amplasamentului

Un studiu complet al proprietății clientului este esențială. Planul parcelar va ajuta în organizarea informațiilor din analiza terenului. O analiză amănunțită  a amplasamentului  poate economisi timp și bani. Vegetația existentă, factorii și caracteristicile naturale, priveliștile, zgomotul și nivelurile de zgomot, amplasarea utilităților, servituțile și caracteristicile arhitecturale principale ale casei vor  fi notate.

Factorii naturali și caracteristicile peisajului includ orientarea casei, forma terenului, condițiile de sol, distribuția precipitațiilor, modelul sezonier al vântului și condițiile microclimatice. Orientarea casei afectează expunerea la soare a diferitelor părți ale casei.  Aceste cunoștințe sunt esențiale pentru ca proiectantul  să poată asigura umbrire în locurile importante și să localizeze zonele de activitate în mod corespunzător.

03.

Evaluarea nevoilor și dorințelor familiei

Un peisaj ar trebui să fie o extensie în aer liber a zonelor de locuit din interior. Acesta ar trebui să fie funcțional și să ofere spațiu pentru activitățile de familie. Înainte ca un proiectant să poată crea un astfel de mediu, trebuie să se cunoască  anumite caracteristici ale familiei

04.

Localizarea zonelor de activitate

După  ce nevoile familiei au fost determinate, zonele pentru aceste activități trebuie localizate pe proprietate. Amplasarea acestora trebuie să fie luată în considerare în legătură cu planul casei și în raport cu alte activitățile din interiorul și din vecinătatea proprietății. Acestea zone de activitate ar putea include o zonă publică, o intrare, zonă de locuit, zonă de liniște, zonă de serviciu și de lucru sau o parcelă de grădină de legume sau de flori tăiate.

05.

Amenajarea zonelor de activitate printr-o abordare sistematică

În primul rând se determină obiectivele proiectării și se stabilește tipul general de plan – formal sau natural. Se planifică nevoile structurale, se iau  în considerare modificările de formă aterenului,se determină fluxul de trafic, se dezvoltață forma zonelor de plante și apoi  se specifică plantele și materialele vegetale.

06.

Selectarea și amplasarea plantelor

Selectarea plantelor este ultimul pas în procesul de proiectare. Până la acest punct, au fost analizate forma, textura, dimensiunea și culoarea plantelor  dar acum trebuie definită fiecare plantă.

Plantele sunt selectate pe baza adaptabilității climatice la microclimatul locației, a arhitecturii plantelor și a disponibilității. Indiferent cât de bine îndeplinește o plantă caracteristicile fizice pentru o locație, dacă nu este adaptată la condițiile de acolo, aceasta va eșua. Aceste condiții includ intensitatea și durata soarelui, solul și condițiile de sol, precipitațiile, circulația aerului și temperatura. Unele plante se comportă mai bine la umbră parțială sau totală decât în plin soare. Durata expunerii zilnice la un anumit nivel de lumină influențează, de asemenea, răspunsurile plantelor, pH-ul solului, nivelul de săruri solubile și proprietățile de drenaj. Plantele pot fi selectate pentru a tolera condiții variate de sol, însă proiectantul trebuie să aibă cunoștințe  cu privire la solurile disponibile.

Etapele consultării

Înțelegem că fiecare are un buget diferit, motiv pentru care avem diferite abordări de design de grădină, disponibile pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Utilizarea unei părți din bugetul global pentru comandarea unui design ar trebui să fie privită ca o investiție în proiectul dumneavoastră, nu ca o deturnare de la „lucrurile reale”.

01.

Consultarea inițială

Alegerea companiei și a designerului de grădină potrivite pentru proiectul dumneavoastră este un lucru personal și este mult mai mult decât o simplă decizie privind prețul. Întotdeauna oferim o consultație gratuită pentru proiectarea grădinii noastre, astfel încât să ne putem întâlni pentru a discuta despre aspirațiile dvs. și pentru a ne face o idee despre spațiul dvs. În acest moment putem răspunde la orice întrebare pe care o aveți și vă putem sfătui cu privire la alegerea unui pachet care ar funcționa pentru proiectul dumneavoastră. Din acel moment, dacă alegeți să continuați, vă solicităm un avans de 50% din taxa de proiectare pentru a începe să lucrăm.

02.

Întâlnire cu proiectantul

Primul pas este să aranjați întâlnirea dintre dumneavoastră și designerul nostru. În timpul acestei întâlniri, vom stabili tot ceea ce vă doriți de la acest proces, inclusiv zonele de utilizare, preferințele de stil și culoare, zonele de relaxare sau de terasă etc. Vă rugăm să aveți în vedere că în acest moment va trebui să ne dați o idee despre buget, deoarece acesta constituie baza pentru ceea ce va fi sugerat în plan. Desigur, puteți alege să etapizați proiectul în timp pentru a repartiza costurile.

03.

Sondajul

În funcție de complexitatea terenului, vom face de obicei o inspecție a terenului în același timp cu întâlnirea inițială, luând toate măsurătorile relevante de care avem nevoie pentru a reproduce grădina la scară. În unele situații, dacă nivelurile sunt deosebit de complexe, este posibil să solicităm un topometrist autorizat pentru a efectua studiul, care va avea un cost suplimentar.

04.

A doua întâlnire cu proiectantul

De aici, de obicei în termen de două-trei săptămâni, vom avea conceptele inițiale elaborate pentru dvs. și reproduse sub forma unui desen CAD. În plus, vor fi realizate mai multe perspective  ale grădinii, astfel încât să vă puteți face o idee reală despre produsul finit. Împreună cu desenele sunt documente  care prezintă imagini sau exemple de materiale sau produse alese și idei de plantare, care vă vor fi prezentate personal.

05.

Modificări

În această etapă, dacă există elemente ale proiectului pe care doriți să le „modificați”, vă vom trimite prin e-mail planurile CAD revizuite pentru aprobare, odată ce acestea sunt finalizate.

06.

Estimarea cheltuielilor

După ce sunteți mulțumit de proiect și acesta este însușit de client, planul urmează să fie  estimat de proiectant , care va calcula costurile de implemetare (devizul estimativ) pentru dumneavoastră. Plata soldului pentru proiect este acum plătibilă.

Nu există nicio obligație de a utiliza echipa noastră  pentru a vă implemeta proiectul, deși în acest moment suntem deja familiarizați cu proiectul și ne dorim să îl vedem până la finalizare și dincolo de aceasta, cu orice îngrijire anuală de întreținere…

Sperăm că acest lucru vă va clarifica procesul. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați sau dacă doriți să vă rezervați un design, vă rugăm să ne trimiteți adresa dvs. de e-mail și vă vom contacta.